Ada banyak platform yang kita boleh gunakan sebenarnya sama ada untuk blogging, buat minisite, e-commerce site, membership site dan sebagainya…Aku dah pernah cuba dan kaji beberapa platform macam Blogspot, Opencart dan Leadpages beberapa platform lagi…Aku pun dah tak ingat… ๐Ÿ™‚ Ape yang boleh aku katakan, setakat ni memang wordpress paling bagus sebab : Mudah nak guna…Tutorial pun banyak kat Youtube dan Google. Banyak plugin dan theme percuma mahupun berbayar dalam pasaran. Boleh diintegrate dengan pelbagai tool…So kalau kitaย nak beli tool untuk marketing, kebiasannya boleh integrate dengan wordpress Mudah nak customize. Jadi pilihan kebanyakkan otai-otai berpengalaman…Kalau otai pun pilih wordpress, buat apa kita susah-susah nak kaji platform lain kan.. ๐Ÿ™‚ So kalau korang tak nak buang masa pilih platform yang sesuai untuk bisnes online korang, better korang terus belajar dan fokus guna wordpress je…InsyaAllah korang tak menyesal… ๐Ÿ™‚ Owh yea, korang jangan konpius k…wordpress ade 2 ok…Pertama yang percuma iaitu wordpress.com…Kedua yang berbayar iaitu wordpress.org…Yang aku cerita nie adalah wordpress.org…So jangan tersilap pulak!