Database King

Strategi Dapatkan Ribuan Prospek Tanpa FB Ads!

Ceritanya Bermula Di Sini…

Pada awal 2017, saya dah mula fedup dengan FB Ads…Dah la kos nak dapatkan sorang prospek makin mahal, pastu tak habis-habis flag akaun…Bila appeal untuk reactivate, tak approve-approve!…Tak tau lah apa puncanya…Rasa macam dah follow semua guide dieorg!
Owh tidak…Susah lah bisnes nak berkembang kalau berterusan macam ni…Sampai satu limit saya dah betul-betul tawar hati nak tarik trafik guna FB Ads lagi!
Saya akui FB Ads bagus…Dah banyak saya buat untung guna FB Ads sebelum ni…In fact, ramai seller lain yang buat sale 4-5 angka sehari guna FB Ads…Tapi mungkin untuk saya kali ni, ia dah tak berbaloi lebih-lebih lagi bila kos per lead (prospek) untuk niche saya dah mula nak cecah RM5 – RM10!
Dengan kos semahal tu, saya perlu kejar prospek ke lubang cacing kalau nak buat untung…Kalau tak, saya mungkin akan rugi…Lagipun akaun FB Ads dah kena flagged…So muktamad, saya stop dulu guna FB Ads waktu tu!

Now Macam Mana Nak Dapatkan Prospek?

Saya mula carik idea…Macam-macam cara saya buat untuk dapatkan prospek baru…Tapi nampaknya hasil tarak…Masa dan tenaga je yang banyak terbuang!
Hinggalah sampai satu hari, tergerak saya nak buat bisnes dropship barang-barang China…Actually idea nak buat dropship ni datang secara tak sengaja lepas saya beli barang dekat Shopee.
Dari situ saya cuba follow teknik promosi yang segelintir otai dropship Shopee gunakan…Alhamdulillah nampaknya usaha saya tak sia-sia…Agak mudah jugak nak dapatkan prospek.
Bila saya dah gabungkan dengan ilmu daripada pengalaman lepas, maka terhasillah satu teknik marketing baru yang KEBABOOM!
Alhamdulillah sejak hari tu saya boleh dapatkan ratusan ke ribuan trafik dengan mudah tanpa perlu spend sesen pun pada FB Ads…Memang teruja gila!!

Buat Panduan Dropship Barang China

Bila dah ada ilmu tu, saya pun buat panduan yang diberi nama Dropship Express…Saya bagi nama “express” sebab kalau kena caranya, insyaAllah dari hari pertama buat lagi dah boleh bersusun sale masuk walaupun masih newbie.
Tak caya korang boleh tengok sendiri sebahagian daripada testimoni kat bawah ni :
Alhamdulillah ramai newbie tersenyum simpul tengok sale masuk bertalu-talu tanpa spend sesen pun untuk dapatkan prospek…Maklumlah, sebelum tu mungkin dieorg dah banyak perabih duit sana sini…Kali ni, sekali henjut je dapat hasil!…Saya tumpang gembira…😅

Belum Cukup Power!

Walaupun panduan dropship saya nampak macam dah power, tapi sebenarnya masih belum cukup umph! 😅
Actually tak ramai kat luar sana yang betul-betul minat nak buat dropship barang China ni…Ramai sebenarnya yang lebih berminat nak buat dropship local produk khususnya produk kecantikan dan kesihatan.
Dari situ, saya dapat banyak permintaan untuk dapatkan “tune” marketing yang sesuai untuk local produk pulak…Kalau dapat tune, insyaAllah ramai yang akan dapat manfaat.
Dipendekkan cerita, setelah beberapa minggu bereksperimen, akhirnya saya dapat tune…Maka terhasillah panduan baru yang saya beri nama DATABASE KING!
Untuk makluman korang, Database King masih lagi gunakan pendekatan yang “lebih kurang sama” dengan Dropship Express, tapi ia jauh lebih advance.
Kalau nak dibuat perbandingan, Dropship Express cuma ada lebih kurang 25% saje teknik marketing yang ada dalam Database King…So kalau yang 25% pun dah power, yang 100%, insyaAllah jauh lebih power…😎

Ape Yang Hebak Sangat Tu?

Mungkin korang sekarang tertanya-tanya…“Database King ni panduan ape ek? Ajar buat squeeze page, sediakan freegift, daftar autoresponder, bla bla…semua tu ke???”
NO…NO…NO ! 👊
Ia bukan sekadar itu…Tapi jaaaaaaaaauh lebih advance dan complete berbanding apa yang korang sangkakan…Bahkan, ini merupakan panduan yang :
  • Paling lengkap yang pernah saya buat sejak 9 tahun lepas
  • Sesuai untuk banyak jenis bisnes khususnya utk local market
  • Sesuai untuk newbie, intermediate mahupun otai yang sedia buang ego
Actually ada TIGA skop utama yang menjadi BISA dalam panduan Database King ni…Kalau korang dapat kuasai skop-skop tersebut, insyaAllah boleh je nak “tapau” otai walaupun korang sekarang ni newbie! 😝

1) TRAFIK

Korang akan belajar cara untuk dapatkan ratusan/ribuan trafik secara percuma…Yup tak perlu run FB Ads lagi pun takpe!

2) DATABASE

Korang akan belajar cara untuk convert trafik menjadi database supaya boleh “di capai” semula bila-bila masa!

3) TIPS & TRICKS

Korang akan belajar banyak tips & trick bisnes yang disimpan rapi dan jarang didedahkan oleh otai!

Jom Tengok Lebih Detail

Baiklah, sekarang saya akan tunjuk korang satu persatu apa yang korang bakal belajar dalam panduan Database King.

1) PENGENALAN

  • Korang akan belajar apa itu database dan 5 jenis database yang di cover dalam panduan ni…Bukan email je bang…Ada 4 lagi database yang boleh reach prospek lagi dan lagi tanpa kos atau dengan sedikit kos!
  • Korang akan diterangkan tentang kepentingan database yang boleh buat korang nangis sebab menyesal tak buat dari dulu lagi!
  • Korang akan diterangkan tentang baik & buruk setiap database…Yang mana perlu diutamakan dan yang mana boleh dikemudiankan!
  • Korang akan belajar tentang proses kumpul database-database tersebut secara sekaligus atau ala-carte!

2) FASA PERSIAPAN

Bila sebut database, terus ingat landing page…Ape kes??? Dalam Database King, kita tak guna langsung landing page…Simpan je duit domain, hosting dan template semua tu.
Kita hanya guna Fanpage, Group, WhatsApp Business, FB Apps dan Autoresponder!…Dalam bab ni la korang akan diajar :
  • Part-part teknikal yang kacang macam setting Fanpage, group, whatsapp biz, fb app dan autoresponder.
  • Ilmu copywriting yang saya gunakan untuk tarik ratusan / ribuan targeted prospek tanpa spend sesen pun untuk FB Ads…Tanpa letak video / gambar lawak atau lucah guna teknik indirect merepek…100% fokus pada produk / niche je!
  • Saya tak suka close sale manual lebih-lebih lagi sampai tahap kejar prospek ke lubang cacing…Tapi untuk korang, saya akan ajar jugak pasal close sale strategi Mr D yang insyaAllah boleh hasilkan conversion rate yang ohsem!
  • Korang akan diajar setting automation system (fully & semi) untuk meminimumkan kerja dan menjimatkan masa…Barulah boleh gi makan angin walaupun sale menderu masuk!

3) FASA PROMOSI

Saya tau ramai sekarang ni untung paras hidung serta strugle nak dapatkan trafik…Sedangkan ade baaaaaaanyak sumber trafik dekat FB yang tak perlukan bayaran langsung!
  • Korang akan belajar cara saya dapatkan cold / fresh trafik tanpa perlu bayar sesen pun…Cara ni boleh sedut trafik lebih laju daripada FB Ads kalau kena caranya!
  • Selain tu, saya akan ajar jugak cara convert trafik jadi database supaya korang boleh gunakan lagi dan lagi tanpa kos atau dengan sedikit kos…Sampai satu limit, dah tak payah risau pasal trafik!

4) FASA MENJUAL

Actually ada 2 kaedah menjual yang boleh korang gunakan untuk bisnes secara online…Pertama ia libatkan close sale tanpa mengejar prospek…Kedua tak perlu close sale pun…Just biarkan prospek carik korang untuk buat pembelian!
Video dekat bawah ni salah satu contoh saya buat sale tanpa perlu close sale langsung…Walaupun dah 2 tahun berlalu, teknik ni masih relevan dan tak ramai orang tahu…😅

5) FASA BRANDING

Ramai usahawan sekarang tak faham kekuatan branding untuk bisnes…Yang dieorg tau, run Fb Ads, then buat close sale…Padahal benda ni la yang insyaAllah boleh buat sale datang pada kita secara berterusan, bukan kita kejar sale berterusan!
Dalam bab ni korang akan diajar cara nak buat branding + bina credibility & trust walaupun masih newbie…Jangan bimbang kalau anda newbie…Saya pernah terkenal…Then tenggelam dan mula dari zero semula…Hasilnya sama saje!

6) FASA PENGEMBANGAN

Bisnes sekarang tak macam dulu bang!…Dulu-dulu kite boleh steady je buat bisnes sorang-sorang pakai boxer kat rumah…Sekarang hampir setiap isi rumah ade buat bisnes…Persaingan sangat-sangat kuat…So kita kena bisnes macam nak setup satu batalion perang!
Masalahnya, bila nak kena setup? Macam mana nak setup? Macam mana nak pastikan setiap orang kita perform?
Part ni saya akan cover based on experience sendiri dan client-client yang pernah berurusan dengan saya!

7) TROUBLESHOOT

Setiap bisnes ade masalah…Kalau sekali buat terus berjaya, korang memang superb…Ingatlah saudara-saudara yang dirahmati Allah sekalian…Sesungguhnya kita akan diuji dengan pelbagai masalah bisnes terutamanya pada fasa-fasa permulaan.
Itu normal…Anyway untuk memudahkan korang keluar daripada masalah-masalah tersebut, saya dah pun sediakan beberapa tips dan kaedah yang saya sendiri amalkan dan jugak orang lain!

8) TIPS & TRICKS

Percaya atau tak, antara asbab kita boleh buat jualan kencang adalah dengan gunakan tips serta tricks tertentu…Kadang-kadang bendanya simple je, tapi hasilnya superb walaupun marketing kita biase-biase je!
Dalam panduan Database King, korang akan didedahkan dengan banyak tips & tricks yang mungkin korang sebelum ni biasa “terkena”, tapi jarang terpikir nak buat…🤣

9) PENUTUP

Seperti biasa, dalam panduan-panduan saya memang akan ada beberapa tazkirah sebagai penutup…Walaupun saya tau ramai yang tak baca / tonton, tapi itulah bab yang terpenting yang kita perlu tahu dan lakukan sebenarnya.

Itu Je Ke Yang Bro Ajar?

Itu baru tajuk besar je bang…Tajuk kecik tak boleh la nak tayang…😝…Untuk makluman korang, panduan ni merupakan panduan paling LENGKAP dan paling OHSEM yang pernah saya buat…Sekarang ni ada 22 video yang durasinya sekitar berbelas jam!…InsyaAllah dari masa ke semasa saya akan tambah lagi!
Ada banyak topik yang saya cover untuk pastikan tak kesah newbie, intermediate mahupun otai semua dapat follow dengan mudah dan tersusun!…Tak caya, tengok video kat bawah ni :
Cer tengok apa kata buyer yang dah tengok kesuluruhan yang ada dalam panduan Database King…
Pendek kata, kalau korang amalkan betul-betul teknik Database King ni, insyaAllah tak mustahil korang boleh “tapau” otai atau pesaing lain dalam tempoh yang singkat macam yang dialami oleh brader kat bawah ni…😋

Korang Nak Pilih Mana Satu?

Ok la…Sembang banyak pun tak guna…Sekarang cuba tanya diri masing-masing pulak…Yang mana satu jadi pilihan korang :
  • Nak berterusan jadi NEWBIE yang hanya mampu lihat otai buat duit kepok-kepok?
  • Nak berterusan jadi NEWBIE yang hanya pandai beli panduan orang, tapi dia sendiri tak tahu apa yang dia beli, sesuai ke tidak untuk newbie?
  • Nak berterusan jadi INTERMEDIATE yang hanya boleh dapatkan prospek waktu ada duit…Then bila tengah kering, bisnes pun krik krik?
  • Nak berterusan jadi OTAI yang hanya tahu dapatkan prospek guna FB Ads semata-mata?…FB Ads problem terus jadi PETAI?
  • Nak berterusan jadi OTAI yang duit masuk (income) besar dan duit keluar (marketing) pun besar hingga untung bersih sebenarnya tak seberapa?

ATAU

Korang nak jadi NEWBIE / INTERMEDIATE / OTAI yang selalu tersenyum lihat prospek masuk bersusun dalam beberapa hari sahaja TANPA kos atau dengan SEDIKIT kos? 🤤

Macam Mana Nak Dapatkan Panduan Nie?

Saya faham korang teruja nak dapatkan panduan Database King ni…😉…Tapi sebelum tu elok saya bagitau awal-awal…Tak semua orang layak dapatkan panduan ni…Hanya mereka yang faham nak berjaya kena berkorban duit, masa dan tenaga je yang layak!
  • Sanggup korbankan sikit duit untuk beli panduan Database King
  • Sanggup korbankan masa berbelas jam untuk study dan hadamkan panduan
  • Sanggup korbankan sedikit masa dan tenaga untuk laksanakan apa yang dipelajari.
  • Sanggup bersabar dan berusaha hingga berjaya!
Kalau korang sanggup, make sure bertindak sekarang sebab harga panduan ni akan naik dari masa ke semasa tanpa sebarang belas kasihan…😅

RM100   sold out

RM150   sold out

RM200   sold out

RM250   sold out

RM300

.

.

RM1000   insyaAllah dalam perancangan

Sila klik button di bawah laju-laju untuk buat pembelian :

Live Update : Seramai orang telah mendapatkan panduan ini!

Soalan Lazim

Pastikan korang baca dulu soalan lazim di bawah sebelum membuat sebarang pembelian untuk mengelakkan sebarang masalah di kemudian hari…😅
1) Database King ni apa sebenarnya?
Database King adalah panduan marketing (dalam bentuk video) yang memfokuskan pada proses carik trafik percuma dan kemudian convert mereka menjadi database serta buyer. * Database adalah senarai prospek / buyer yang boleh dihubungi semula secara direct / indirect untuk tujuan marketing yang sah
2) Ada kos lain tak selain kena beli panduan ni?
Ada…Tapi ia adalah optional…Dalam Database King, saya ajar guna tool percuma dan berbayar…Korang boleh guna tool percuma, tapi ada limitation. Kesemua tool yang terlibat bukan milik saya…Korang kena langgan terus daripada company yang saya cadangkan nanti.
3) Adakah teknik yang diajar legal dan selamat?
Ya sudah tentu…Tapi harus diingat, terdapat sesetengah tool / platform yang sering menukar policy seperti Facebook…Jadi korang haruslah alert dengan sebarang perubahan untuk mengelakkan timbul sebarang masalah.
4) Adakah teknik sesuai untuk newbie macam saya?
InsyaAllah…Apa yang saya ajar memang dari basic…Bukan hanya untuk orang yang dah lama buat bisnes online je
5) Adakah teknik berkesan untuk semua jenis bisnes?
Tahap keberkesanan berbeza untuk setiap produk…Produk yang ramai perlukan + unik biasanya tinggi tahap keberkesanannya…Berbanding produk yang sikit permintaan, ia mungkin rendah tahap keberkesannya.
6) Adakah teknik ini dijamin berjaya?
Well…Soalan ni dah “salah” sebenarnya…Hanya Allah SWT sahaja yang dapat menjamin rezeki…Panduan ni hanya ikhtiar sahaja…Hope korang faham hakikat penting ni.
7) Adakah saya akan dibantu untuk buat semua yang diajar?
Tidak…Saya cuma sediakan panduan dan support group sahaja…Korang kena belajar dari panduan, dan kalau ada tak faham, boleh tanya di support group. Team saya tak bantu “buatkan” untuk korang!…Korang kena buat sendiri untuk bisnes masing-masing.
8) Macam mana cara nak dapatkan panduan ni?
Korang boleh klik pada button “BELI SEKARANG” yang ada di halaman ni, kemudian ikut arahan untuk buat pembayaran. Link akses panduan akan dihantar serta merta secara automatik ke email yang didaftarkan (sewaktu buat pembelian) setelah bayaran dilakukan.
9) Macam mana cara nak join support group?
Link join support group ada diletakkan di halaman akses panduan.
10) Ada jaminan refund tak?
Ya ada…Tapi ia tertakluk kepada terma & syarat yang telah ditetapkan oleh pihak JVWarrior kerana panduan ini dijual menggunakan sistem mereka. Selain itu, korang harus tunjukkan dulu bukti yang korang telah buat segala yang diajar dalam panduan.