Gmail – Cara Set “Primary” Tab

  Sejak Gmail (servis email daripada Google) memperkenalkan Primary, Social dan Promotions tab, mungkin korang perasan banyak email daripada orang yang korang follow dah lama tak nampak...Sebenarnya email dieorg ada, cuma mungkin korang tak perasan...

Hosting Terbaik Untuk WordPress

  Mungkin ada di kalangan korang yang masih belum tahu apa itu hosting..Hosting ni sebenarnya adalah tempat kita host/simpan file-file website/blog...Bila hosting ok, kita boleh akses blog...Tapi bila hosting down, kita tak boleh akses blog kita.   Kenapa Pemilihan...

Kenapa Guna WordPress?

  Ada banyak platform yang kita boleh gunakan sebenarnya sama ada untuk blogging, buat minisite, e-commerce site, membership site dan sebagainya...Aku dah pernah cuba dan kaji beberapa platform macam Blogspot, Opencart dan Leadpages beberapa platform...